Secrete in bucatarie

Posted: 11 Iulie 2011 in In bucatarie
Etichete:, , , , , , , ,

  • Gospodinele care gatesc carne in mod obisnuit vor fi bucuroase sa afle ca aceasta poate fi taiata in felii la dimensiunea dorita daca se lasa carnea putin la congelator pentru a ingheta partial.
  • Toate portiile de carne cu tot cu os se vor gati mai bine si mai repede decat cele fara os. Osul ajuta mult la gatirea in profunzime a carnii incalzindu-se si el la temperaturi optime.
  • La gratarele care se doresc ceva mai zemoase puteti adauga putina apa rece peste carne inainte de a o pune pe gratar.
  • Daca in oala in care fierbe carnea se pune o lingura din inox pana in momentul in care sunt adaugate legumele, aceasta fierbe mult mai repede
  • Daca este prea tare carnea, se poate adauga putin bicarbonat de sodiu in apa in care fierbe
  • Pentru a evita arderea fripturii puteti sa puneti in cuptor un vas mic din metal cu apa
  • Fripturile nu se stropesc cu sosul in care au fost pregatite ci doar cu grasime si apa rece.
  • Friptura este mult mai buna daca este preparata cu vin.
  • Daca vreti ca friptura de carne de vaca sa fie picanta trebuie sa ungeti carnea cu mustar cu cateva ore inainte de preparare.
  • Snitelele vor fi mai fragede daca, dupa ce au fost batute, se presara cu sare si condimente, se ung cu ulei si se lasa cateva ore la rece.
  • Carnea prajita, gustoasa, dar greu de mistuit, nu este recomandata copiilor sub 3 ani.
  • Cartofii prajiti ies mai crocanti si mai gustosi daca ii lasam in apa rece o jumatate de ora inainte de a-i prepara.
  • Ciupercile cele mai bune pentru gatit sunt cele care nu si-au deschis inca palaria.
  • Salata verde se pastreaza la congelator uscata pana ce dorim sa folosim. Daca o spalam atunci trebuie consumata imediat.
  • Salatele nu se prepara niciodata in vase metalice ci intotdeauna in vase din portelan, lemn sau sticla.
  • Friptura nu se taie imediat ce e scoasa de la cuptor ci se lasa macar 5 minute pentru ca sucul sa o patrunda preparati bine.
  • Lamaile dau mai mult suc daca sunt puse la microunde timp de 15 secunde.
  • Usturoiul se curata mai usor daca este tinut tot 15 secunde la microunde.
  • Ouale fierte se taie mai bine daca umezim cutitul cu apa.
  • Legumele se pastreaza mai bine la frigider daca se invelesc in folie de aluminiu.
  • Ouale proaspete se recunosc usor daca ne uitam la coaja lor si observam o suprafata usor neregulata si poroasa. Ouale mai vechi sunt netede si stralucitoare.
  • Slanina nu se strange la prajit daca e umezita in apa rece.
  • Cand lucram cu aluatul trebuie sa acoperim palmele cu putin ulei.
  • Pastele fainoase nu dau in foc daca ungem marginile oalei cu putin ulei.
  • Fructele care nu sunt coapte bine pot fi ajutate putin daca se pun intr-o punga de plastic perforata ceea ce permite circulatia aerului, dar si retinerea caldurii necesara coacerii.
  • Pentru a obtine un pilaf de orez cu boabe separate adaugati in apa o lingura de zeama de lamaie.
  • Branza nu se intareste in frigider daca ungem cu unt partea taiata.
  • O bucata de ata pentru curatarea dintilor sau niste ata dintr-un material textil mai dur va putea fi folosita cu succes in locul cutitului de fiecare data cand avem de-a face cu alimente care permit acest lucru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s